Εθελοντικές Ομάδες

Είμαστε υπερήφανοι για όλους τους Εθελοντές και για όλες τις Ομάδες, που αγκαλιάζουν με πράξεις την αποστολή μας, υποστηρίζοντας σημαντικά το έργο του Συνδέσμου για την προστασία και την ανάπτυξη του Υμηττού.

Γνώρισε τους εθελοντές της περιοχής σου και γίνε και εσύ ένας ξεχωριστός κρίκος στην «αλυσίδα» της προστασίας του βουνού μας.

Σωματείο Εθελοντών Πολ. Προστ. Β/Α Τομέα Υμηττού

Ιδρύθηκε το 2008 με σκοπό τη δημιουργία ομάδων εθελοντών για την αντιμετώπιση καταστάσεων πολιτικής προστασίας σε περιπτώσεις θεομηνιών, όπως μεγάλες πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμοί κλπ.

Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρασφάλειας Βάρης

Ιδρύθηκε το 2007 με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βάρης, ενεργών πολιτών και των εθελοντών του Πυροσβεστικού Σώματος και αποτελεί διαχρονικά ενεργό μέλος του Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υμηττού.

Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης Βούλας

Μία από τις παλαιότερες ομάδες πυρόσβεσης της Αττικής, με καθημερινή λειτουργία και τις 365 ημέρες του έτους, με στόλο επέμβασης για την κατάσβεση πυρκαγιών τόσο τη χειμερινή, όσο και την καλοκαιρινή περίοδο.

Κέντρο Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα

Με διαδρομή από το 1991, το Κέντρο έχει αποκτήσει πολύ καλή φήμη σε όλη την Αττική, με μέλη εκπαιδευμένα απ’ το πυροσβεστικό σώμα με σκοπό την αμεσότερη παρέμβαση στις δασικές πυρκαγιές στον Υμηττό.

Σύλλογος Εθελοντικής Δασοπροστασίας - Πυρόσβεσης Γλυφάδας

Ο σύλλογος αριθμεί 45 ενεργά μέλη: πιστοποιημένους δασοπυροσβέστες, εθελοντές πυροσβέστες, διασώστες, υγειονομικούς, γεωλόγους, οδηγούς κατασβεστικών οχημάτων και ραδιοερασιτέχνες διαβιβαστές.

Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Γεννήθηκε ως αναγκαιότητα, μετά την καταστροφική φωτιά στον Υμηττό της 17ης Ιουλίου 2015, όταν και δεκάδες εθελοντές κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την προστασία του βουνού.

Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Ηλιούπολης

Από τις ιστορικότερες εθελοντικές ομάδες στον τομέα της Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης, με έτος ίδρυσης το 1999 και συμμετοχή σε πλήθος συμβάντων σε όλη την Αττική.

Εθελοντική Δασοπροστασία Καισαριανής

Μία από τις πιο δυναμικές ομάδες Εθελοντικής Δασοπροστασίας στην Αττική, που συνεχίζει να προσφέρει με επιτυχία της υπηρεσίες της από το 1985, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καισαριανής.

Εθελοντική Ομάδα Δήμου Κρωπίας

Δημιουργήθηκε το 2011 και διαθέτει 71 εγγεγραμένα μέλη, εκ των οποίων τα 46 διαθέτουν επίσημη πιστοποίηση σε δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση, με 11 ακόμη μέλη να βρίσκονται στο στάδιο της εκπαίδευσης.

Πολιτική Προστασία - Δασοπροστασία - Δασοπυρόσβεση Παιανίας

Η Πολιτική Προστασία Δασοπροστασία Δασοπυρόσβεση Παιανίας δραστηριοποιείτε από το 2011 στην ευρύτερη περιοχή Παιανίας- Γλυκών Νερών, και συνδράμει αν χρειαστεί σε όμορους Δήμους και στην Ανατ. Αττική.

Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

Ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2012 από απλούς πολίτες και είναι ένας ανεξάρτητος, αμιγώς εθελοντικές οργανισμός, με δραστηριοποίηση στους τομείς της Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης.

Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Παπάγου - Χολαργού

Δημιουργήθηκε από ανθρώπους ευαισθητοποιημένους στην προστασία του περιβάλλοντος και στην προστασία και παροχή βοήθειας στον πολίτη και λειτουργεί, με τη σημερινή της μορφή, από το 2012.