Όλοι εμείς στον ΣΠΑΥ είμαστε περήφανοι για τις εθελοντικές ομάδες και τα μέλη τους, που στηρίζουν και αγκαλιάζουν εμπράκτως την αποστολή και τις δράσεις μας για την προστασία του βουνού μας.

Γνώρισε καλύτερα την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρασφάλειας Βάρης, την αποστολή της, τα μέλη της και τις αξίες που αυτή πρεσβεύει. Ακολούθησέ τη στα social media και λάβε μέρος στις δράσεις της.

Ποιοι είμαστε

Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρασφάλειας Βάρης ιδρύθηκε το 2007 με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής της Βάρης, ενεργών πολιτών αλλά και εθελοντών του Πυροσβεστικού Σώματος. Το 2008 εντάχθηκε στο Μητρώο των Εθελοντικών Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με αριθμό μητρώου 48/2008. Επίσης αποτελεί μέλος του Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υμηττού.

Από την ίδρυση της Εθελοντικής Ομάδας και μέχρι σήμερα, τα μέλη της έλαβαν και λαμβάνουν μέρος σε εκπαιδεύσεις για θέματα πυρόσβεσης, δασοπυρόσβεσης και γενικότερα σε θέματα πολιτικής προστασίας (σεισμοί, πλημμύρες, πρώτες βοήθειες, οργάνωση καταυλισμών για θύματα καταστροφών κ.λπ.).

Οι στόχοι μας

  • Συνδρομή στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και ενεργή παρέμβαση αποτροπής και καταστολής καταστροφών από δασικές πυρκαγιές.
  • Αντιμετώπιση άλλων φυσικών καταστροφών όπως σεισμοί, ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς και τον καθαρισμό – αναδάσωση των καμένων εκτάσεων και την προστασία του δάσους γενικότερα.
  • Κοινωνική προσφορά, δραστηριοποίηση και ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερών πολιτών σε περιβαλλοντικά θέματα.

Επικοινωνία

Θες να επικονωνήσεις μαζί μας;

Ενδιαφέρεσαι να πάρεις μέρος στις δράσεις της ομάδας ή ακόμη και να εγγραφείς ως μέλος στην εθελοντική μας ομάδα;
Στείλε μήνυμα