Όλοι εμείς στον ΣΠΑΥ είμαστε περήφανοι για τις εθελοντικές ομάδες και τα μέλη τους, που στηρίζουν και αγκαλιάζουν εμπράκτως την αποστολή και τις δράσεις μας για την προστασία του βουνού μας.

Γνώρισε καλύτερα την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Ηλιούπολης, την αποστολή της, τα μέλη της και τις αξίες που αυτή πρεσβεύει. Ακολούθησέ τη στα social media και λάβε μέρος στις δράσεις της.

Ποιοι είμαστε

Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Ηλιούπολης (Ε.Ο.Δ.Π.Η.), είναι μία από τις ιστορικές και πλέον οργανωμένες και καταρτισμένες στο είδος εθελοντικές ομάδες της Αττικής στον τομέα της δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης.

Η ίδρυση της ομάδας, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία μιας «χούφτας» ανθρώπων και τη στήριξη του Δήμου Ηλιούπολης, στα απόνερα της φονικής πυρκαγιάς του Υμηττού το 1998. Από τότε, ως σκοπό έχει την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στον Υμηττό, αλλά και όπου κληθεί να συνδράμει. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, η ομάδα έχει συνδράμει σε πλήθος κρίσιμων περιστατικών, σε ολόκληρη την Αττική.

Η δράση της ομάδας είναι πολύπλευρη, καθώς εκτός από τη Δασοπροστασία και Πυρόσβεση, εμπλέκεται και σε συμβάντα, όπως κοπές δέντρων, αντλήσεις, αναδασώσεις αλλά και παρέχοντας τις υπηρεσίες της για την συγκέντρωση και τη διάθεση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Οι στόχοι μας

  • Ενεργή συμμετοχή στη δασοπυρόσβεση και τη δασοπροστασία του βουνού του Υμηττού.
  • Παροχή βοήθειας στην ευρύτερη περιοχή, όπως αντλήσεις, κοπές δέντρων, αναδασώσεις κ.ά.
  • Συμμετοχή σε πλήθος άλλων εθελοντικών οργανώσεων όπως Γιατρούς του Κόσμου και Ερυθρό Σταυρό.
  • Παροχή υπηρεσιών για συγκέντρωση και διάθεση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Επικοινωνία

Τέρμα Σοφοκλή Βενιζέλου
Ηλιούπολη

Θες να επικονωνήσεις μαζί μας;

Ενδιαφέρεσαι να πάρεις μέρος στις δράσεις της ομάδας ή ακόμη και να εγγραφείς ως μέλος στην εθελοντική μας ομάδα;
Στείλε μήνυμα