Όλοι εμείς στον ΣΠΑΥ είμαστε περήφανοι για τις εθελοντικές ομάδες και τα μέλη τους, που στηρίζουν και αγκαλιάζουν εμπράκτως την αποστολή και τις δράσεις μας για την προστασία του βουνού μας.

Γνώρισε καλύτερα το Σύλλογο Εθελοντικής Δασοπροστασίας – Πυρόσβεσης Γλυφάδας, την αποστολή του, τα μέλη του και τις αξίες που αυτός πρεσβεύει. Ακολούθησέ το στα social media και λάβε μέρος στις δράσεις του.

Ποιοι είμαστε

Ο Σύλλογός Εθελοντικής Δασοπροστασίας – Πυρόσβεσης Γλυφάδας έχει διαπιστευτεί για δράση σε δασικές πυρκαγιές, δασική προστασία, πλημμύρες, διαχείριση και εγκατάσταση χώρων καταφυγής και καταυλισμού σε σεισμικά φαινόμενα, καθώς και στην ανάληψη των ραδιοσυχνοτήτων εκπομπής και λήψης στον τομέα της Αττικής.

Είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (13-2013) καθώς και στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γλυφάδας . Αριθμεί 45 ενεργά μέλη πιστοποιημένους δασοπυροσβέστες, εθελοντές πυροσβέστες , διασώστες, υγειονομικούς, γεωλόγους, οδηγούς κατασβεστικών οχημάτων και ραδιοερασιτέχνες διαβιβαστές.

Οι στόχοι μας

  • Παρατήρηση, μέριμνα και φύλαξη του οικοσυστήματος του Υμηττού μέσα από δράσεις, όπως το πότισμα, το φύτεμα, τις αποψιλώσεις, τους καθαρισμούς κλπ.
  • Εκπόνηση σχεδιασμών με μνημόνια συνεργασίας και συμμετοχής των εμπλεκομένων φορέων σε θέματα που αναφέρονται στον «Ξενοκράτη».
  • Έκδοση οδηγιών πρόληψης και σχεδιασμός που αφορά το συν-καταστροφικό και μετα-καταστροφικό στάδιο για τον προβλέψιμο τρόπο αντιμετώπισης περιπτώσεων απωλειών ανθρώπινων ζωών και καταστροφή υποδομών.

Επικοινωνία

Θες να επικονωνήσεις μαζί μας;

Ενδιαφέρεσαι να πάρεις μέρος στις δράσεις της ομάδας ή ακόμη και να εγγραφείς ως μέλος στην εθελοντική μας ομάδα;
Στείλε μήνυμα