Όλοι εμείς στον ΣΠΑΥ είμαστε περήφανοι για τις εθελοντικές ομάδες και τα μέλη τους, που στηρίζουν και αγκαλιάζουν εμπράκτως την αποστολή και τις δράσεις μας για την προστασία του βουνού μας.

Γνώρισε καλύτερα την Εθελοντική Ομάδα Δήμου Κρωπίας, την αποστολή της, τα μέλη της και τις αξίες που αυτή πρεσβεύει. Ακολούθησέ τη στα social media και λάβε μέρος στις δράσεις της.

Ποιοι είμαστε

Η Εθελοντική Ομάδα του Δήμου Κρωπίας (Ε.Ο.Δ.Κ) δημιουργήθηκε το 2011 με απόφαση του Δημάρχου Κρωπίας, Δημητρίου Κιούση, του αντιδημάρχου και νυν μέλους της Ε.Ε του ΣΠΑΥ, Θοδωρή Γρίβα, τη συνδρομή δημοτικών υπαλλήλων εθελοντών, του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου και άλλων πολιτών.

Με την υπ. Αριθ. 264/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορωπίου, εγκρίθηκε ο πρώτος κανονισμός λειτουργίας της ομάδας. Η Ε.Ο.Δ.Κ. κάλυψε, σταδιακά έως το 2014, τις προϋποθέσεις ένταξης της στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Το 2015 κατατέθηκε η επίσημη αίτηση ένταξης της ΕΟΔΚ στο Μητρώο Πολιτικής Προστασίας και τον Ιούνιο του 2016 εντάχθηκε με αριθμό 9/2016.

Το 2020 η ΕΟΔΚ αριθμεί 71 μέλη. Τα 46 μέλη είναι επίσημα πιστοποιημένα σε δασοπροστασία-δασοπυρόσβεση. 11 νέα και παλαιά μέλη είναι προς εκπαίδευση στο πρόγραμμα δασοπροστασία-δασοπυρόσβεση για το 2020.

Οι στόχοι μας

  • Ενίσχυση της δασοπροστασίας του Υμηττού.
  • Πρόληψη δασικών πυρκαγιών και άλλως παγαγόντων.
  • Ανάπλαση υποβαθισμένων εκτάσεων του βουνού.
  • Συνεργασία με περιβαλλοντικούς συλλόγους και άλλες εθελοντικές κινήσεις.

Επικοινωνία

Θες να επικονωνήσεις μαζί μας;

Ενδιαφέρεσαι να πάρεις μέρος στις δράσεις της ομάδας ή ακόμη και να εγγραφείς ως μέλος στην εθελοντική μας ομάδα;
Στείλε μήνυμα