Όλοι εμείς στον ΣΠΑΥ είμαστε περήφανοι για τις εθελοντικές ομάδες και τα μέλη τους, που στηρίζουν και αγκαλιάζουν εμπράκτως την αποστολή και τις δράσεις μας για την προστασία του βουνού μας.

Γνώρισε καλύτερα την Εθελοντική Ομάδα Δήμου Κρωπίας, την αποστολή του, τα μέλη του και τις αξίες που αυτό πρεσβεύει. Ακολούθησέ το στα social media και λάβε μέρος στις δράσεις του.

Ποιοι είμαστε

Η Εθελοντική Ομάδα του Δήμου Κρωπίας (Ε.Ο.Δ.Κ) δημιουργήθηκε το 2011 με απόφαση του Δημάρχου Κρωπίας, Δημητρίου Κιούση, του αντιδημάρχου και νυν μέλους της Ε.Ε του ΣΠΑΥ, Θοδωρή Γρίβα, τη συνδρομή δημοτικών υπαλλήλων εθελοντών, του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου και άλλων πολιτών. Με την υπ. Αριθ. 264/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορωπίου, εγκρίθηκε ο πρώτος κανονισμός λειτουργίας της ομάδας.

Η Ε.Ο.Δ.Κ. κάλυψε, σταδιακά έως το 2014, τις προϋποθέσεις ένταξης της στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Ανέπτυξε στο έπακρο τις επιχειρησιακές της δυνατότητες με τη δημιουργία, έδρας τηλεπικοινωνιακού συντονιστικού κέντρου, 3 δασικών παρατηρητηρίων, πυροσβεστικού στόλου και επίσημης εκπαίδευσης μελών της από το Πυροσβεστικό Σώμα. Το 2015 κατατέθηκε η επίσημη αίτηση ένταξης της ΕΟΔΚ στο Μητρώο Πολιτικής Προστασίας και τον Ιούνιο του 2016 εντάχθηκε με αριθμό 9/2016.

Η 1η εκλογική συνέλευση πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουνίου 2017 και η 2η εκλογική συνέλευση στις 24 Νοεμβρίου 2019 σύμφωνα με την οποία εξελέγησαν με δημόσια φανερή ψηφοφορία τα νέα μέλη του συντονιστικού οργάνου διοίκησης της ΕΟΔΚ: Τομεάρχης Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης είναι για δύο έτη, ο Δημήτριος Ε. Γκίκας, Τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Δημήτριος Ντούνης (με αναπληρωματική την Αθηνά Γκίκα), και το τρίτο μέλος είναι ο Κώστας Φαραζής. Το 2020 η ΕΟΔΚ αριθμεί 71 μέλη.

Τα 46 μέλη είναι επίσημα πιστοποιημένα σε δασοπροστασία-δασοπυρόσβεση. 11 νέα και παλαιά μέλη είναι προς εκπαίδευση στο πρόγραμμα δασοπροστασία-δασοπυρόσβεση για το 2020.

Οι στόχοι μας

  • Συμβολή στην προστασία του Υμηττού κατά των πυρκαγιών.
  • Αποτροπή δασικών πυρκαγιών και άλλων καταστροφών.
  • Αποκατάση τις υποβαθμισμένες δασικές περιοχές του βουνού.
  • Συνεργασία με περιβαλλοντικούς συλλόγους και συμμετοχή σε άλλες εθελοντικές δράσεις.

Επικοινωνία

Θες να επικονωνήσεις μαζί μας;

Ενδιαφέρεσαι να πάρεις μέρος στις δράσεις της ομάδας ή ακόμη και να εγγραφείς ως μέλος στην εθελοντική μας ομάδα;
Στείλε μήνυμα