Γιάννης Κωνσταντάτος

Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης
Είμαι πολύ χαρούμενος που οι συνάδελφοί μου με εξέλεξαν στην προεδρία του ΣΠΑΥ.

Η εκλογή αυτή έρχεται ως επιστέγασμα μιας προσπάθειας που κάνουμε εδώ και πέντε χρόνια πάντα σε συνεργασία με τον ΣΠΑΥ, ώστε να προστατεύσουμε, να βελτιώσουμε και να αναβαθμίσουμε τον Υμηττό για να τον χαίρονται όλοι οι πολίτες αφού ο Υμηττός είναι ένα μοναδικό και ιστορικό βουνό.

Έχω όρεξη για δουλειά και είμαι έτοιμος να καλέσω τους συνεργάτες μου και τους εργαζόμενους στο ΣΠΑΥ για να αναδιοργανώσουμε πλήρως το Σύνδεσμο.

Να βρούμε όλα αυτά τα στοιχεία που θα καταστήσουν τον Υμηττό πρωταγωνιστή και σε θέματα προστασίας αλλά και σε επισκεψιμότητα, ώστε χιλιάδες άνθρωποι να τον απολαμβάνουν με ασφάλεια και κυρίως με ποιότητα.

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος γεννήθηκε στην Αργυρούπολη το 1976 και έχει δύο γιούς, τον Κωνσταντίνο – Γεράσιμο και τον Δημήτρη. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών και του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ είναι και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ΜASTER στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Durham της Μεγάλης Βρετανίας.

Είναι συγγραφέας τεσσάρων ιστορικών μυθιστορημάτων («Η Τελευταία Ευκαιρία», «Απέναντι στο Πεπρωμένο», «Ο Έλληνας Αντιβασιλέας του Σιάμ» και «ο Αγριάνθρωπος») με τα οποία κέρδισε την αναγνώριση των ανθρώπων των γραμμάτων και του πολιτισμού. Μέχρι και την εκλογή του ως Δήμαρχος, εργαζόταν επί 12 χρόνια ως ανώτατο στέλεχος σε μεγάλη εταιρία δορυφορικών τηλεπικοινωνιών καθώς και σύμβουλος επικοινωνίας σε εταιρείες και πολιτικά πρόσωπα.

1993

Δευτεραθλητής Ελλάδας στα 4×200 ελεύθερης κολύμβησης ως αθλητής του ΑΝΟ Γλυφάδας

2002 - 2006

Διατελεί Πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλονιτών Αργυρούπολης & Νοτίων Προαστίων

2007 - 2008

Διορίζεται αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού και καθιερώνει τον επιτυχημένο ετήσιο τριήμερο πολιτιστικό θεσμό “Youth Festival”

2010

Ιδρύει την παράταξη «Αγώνας για το Μέλλον» με τη συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων και καταλαμβάνει τη 2η θέση στις δημοτικές εκλογές του ίδιου έτους

2013

Εκλέγεται ομόφωνα επικεφαλής της «Ενωμένης Πόλης», της μεγάλης ανεξάρτητης παράταξης που «γεννήθηκε» από την ενοποίηση τριών πρώην παρατάξεων: «Αγώνας για το Μέλλον», «Σύγχρονη Πόλη» και «Αναγέννηση»

2014

Εκλέγεται Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης

2019

Επανεκλέγεται Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 68,23%

2019

Ορίζεται Πρόεδρος του «Φορέα Διαχείρισης της Επένδυσης του Ελληνικού»

2019

Αναλαμβάνει τη θέση του Προέδρου του ΣΠΑΥ, ενώ εκλέγεται στο ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αθήνας

“Είναι στο χέρι μας να προστατεύσουμε τον Υμηττό και να τον κάνουμε πιο πράσινο και πιο όμορφο, το χρωστάμε στα παιδιά μας και στις γενιές που έρχονται…”

Γιάννης Κ. Κωνσταντάτος