Όλοι εμείς στον ΣΠΑΥ είμαστε περήφανοι για τις εθελοντικές ομάδες και τα μέλη τους, που στηρίζουν και αγκαλιάζουν εμπράκτως την αποστολή και τις δράσεις μας για την προστασία του βουνού μας.

Γνώρισε καλύτερα την Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης Βούλας, την αποστολή της, τα μέλη της και τις αξίες που αυτή πρεσβεύει. Ακολούθησέ τη στα social media και λάβε μέρος στις δράσεις της.

Ποιοι είμαστε

Η Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης Βούλας είναι μία από τις παλαιότερες εθελοντικές ομάδες της Αττικής, με δράση 365 ημέρες το χρόνο.

Την χειμερινή περίοδο η ομάδα διαθέτει δύο 4×4, με δεξαμενές χωρητικότητας 500 και 850 λίτρων αντίστοιχα, ενώ τη θερινή περίοδο προσθέτει στο δυναμικό της και ένα υδροφόρο πυροσβεστικό χωρητικότητας 10 τόνων, καθώς και ένα Unimog χωρητικότητας 2,5 τόνων ορεινού όγκου.

Η ΕΟΠΒ έχει τοποθετήσει σε διασπορά στον Υμηττό 23 δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 217.000 λίτρων, μια δεξαμενή ελικοπτέρων 50.000 λίτρων και 150 βαρέλια 200 λίτρων.

Οι στόχοι μας

  • Ενίσχυση της δασοπροστασίας του Υμηττού.
  • Πρόληψη δασικών πυρκαγιών και άλλως παγαγόντων.
  • Συμμετοχή σε κλαδέματα και αποψιλώσεις με τον ιδιόκτητο εξοπλισμό της.
  • Δενδροφυτεύσεις σε όλο το βουνό, με απολογισμό περισσότερα από 14.520 δέντρα, τα οποία και ποτίζει, στηρίζει και κλαδεύει καθ’ όλο το έτος.

Επικοινωνία

Θες να επικονωνήσεις μαζί μας;

Ενδιαφέρεσαι να πάρεις μέρος στις δράσεις της ομάδας ή ακόμη και να εγγραφείς ως μέλος στην εθελοντική μας ομάδα;
Στείλε μήνυμα