Όλοι εμείς στον ΣΠΑΥ είμαστε περήφανοι για τις εθελοντικές ομάδες και τα μέλη τους, που στηρίζουν και αγκαλιάζουν εμπράκτως την αποστολή και τις δράσεις μας για την προστασία του βουνού μας.

Γνώρισε καλύτερα την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Παπάγου – Χολαργού, την αποστολή της, τα μέλη της και τις αξίες που αυτή πρεσβεύει. Ακολούθησέ τη στα social media και λάβε μέρος στις δράσεις της.

Ποιοι είμαστε

Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Δήμου Παπάγου-Χολαργού «ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ.» δημιουργήθηκε από ανθρώπους ευαισθητοποιημένους στην προστασία του περιβάλλοντος και στην προστασία και παροχή βοήθειας στον πολίτη.

Η ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. με την σημερινή της μορφή λειτουργεί από το 2012 και είναι καταχωρημένη στο μητρώο εθελοντικών ομάδων της Γ.Γ.Π.Π. με αριθμό μητρώου 14/2012 και δραστηριοποιείται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας αποτελεί το σύμβουλο του ΔΟΠΑΠ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Παπάγου-Χολαργού) σε θέματα προστασίας και ανάπτυξης του Φυσικού Περιβάλλοντος εν γένει και της Πολιτικής Προστασίας ειδικότερα.

Τομέας Δράσης της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. είναι όλη η περιοχή του Υμηττού, από τους πρόποδες του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, έως την κορυφή των Ευζώνων και έως τα Γλυκά Νερά, συμπεριλαμβανομένου και του χωματόδρομου ειδικά και γενικότερα όλο το Όρος Υμηττός. Παρέχει δε τις υπηρεσίες της όπου κληθεί εντός της Περιφέρειας Αττικής και σε ειδικές περιπτώσεις και εκτός αυτής.

Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας έχει εγγεγραμμένα 121 μέλη, εκ των οποίων 86 ενεργά (πιστοποιημένα ή υπό πιστοποίηση).

Οι στόχοι μας

  • Η συμβολή στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος μέσω της επιτήρησης των δασικών περιοχών και σε περίπτωση πυρκαγιάς, της πρώτης προσβολής και της επικούρησης της Π.Υ. κατά την πυρόσβεση.
  • Η παροχή συνδρομής και η επικούρηση των κρατικών υπηρεσιών και της Γ.Γ.Π.Π. στην αντιμετώπιση εκδηλωμένων φυσικών καταστροφών (σεισμοί, πλημμύρες, χιονοπτώσεις, ανεμοθύελλες, κοπές δέντρων).
  • Η βελτίωση και η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος (δενδροφυτεύσεις-συντήρηση τους, αντιμετώπιση κάθε μορφής ρύπανσης του φυσικού περιβάλλοντος, προστασία άγριας πανίδας) .
  • Ενημέρωση πολιτών και μαθητών για την πρόληψη και την προστασία τους από φυσικές καταστροφές, καθώς και την περιβαλλοντολογική ευαισθητοποίηση τους με εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες.
  • Η συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση των εθελοντών της , έτσι ώστε να είναι άρτια καταρτισμένοι.

Επικοινωνία

Θες να επικονωνήσεις μαζί μας;

Ενδιαφέρεσαι να πάρεις μέρος στις δράσεις της ομάδας ή ακόμη και να εγγραφείς ως μέλος στην εθελοντική μας ομάδα;
Στείλε μήνυμα